Григор Димитров ще срещне южноафриканец на старта в Маями 21.03 | 09:11

Българският тенисист започва днес участието си в квалификациите за силния турнир в Маями

От Краси Киров

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е поставен под номер 1 в квалификациите на турнира от сериите "Мастърс" в Маями с награден фонд 3 645 000 долара. В първи кръг от пресявките Гришо среща южноафриканеца Рик Де Вьост.

Де Вьост е на 30 години и в момента се намира на 147-о място в световната ранглиста. Двамата вече са играли веднъж, като това се случи само преди месец, когато 19-годишният хасковлия записа победа с 6:1, 7:6(3) в мач от квалификациите на турнира в Дубай.

Срещата между Гришо и Де Вьост е днес, като се очаква да започне около 19:00 часа българско време.

При евентуална победа, за място в основната схема Григор Димитров ще спори с победителя от мача между Михал Пжисиежни (Полша) и Николас Масу (Чили).

В Маями ще участват всички тенисисти от топ 10. Жребият за основната схема ще се тегли днес, а мачовете започват в сряда. Първите 32-а поставени почиват в първи кръг и започват участието си директно във втория, което означава, че мачовете ще са в петък и събота.

Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова пък ще участва в женския турнир в Маями, като се очаква да бъде поставена. Жребият за основната схема при дамите ще се тегли отново в понеделник, а мачовете ще започнат във вторник.