Григор за Багдатис, победата над Джокович и мача с Гаске 13.05 | 11:17

"Победата срещу Ноле ми дава увереност, но мисля, че също така е много важно да останеш здраво стъпил на земята", каза българският талант

От Мариян Найденов

Григор Димитров ознаменува дебюта си на Мастърса в Рим с чудесна победа срещу добрия си приятел извън корта Маркос Багдатис. След срещата българският талант коментира, че кипърецът не е никак лесен съперник, въпреки че записа четвъртата си победа срещу него от 5 мача.

Гришо говори още за победата си над Джокович в Мадрид миналата седмица, с която окончателно се превърна в световна тенис звезда, както и за следващия си съперник във Вечния град - Ришар Гаске.

"Не е никак лесно да играеш срещу Маркос Багдатис. Такива мачове никога не са лесни и аз се радвам, че се представих на ниво", започна Григор.

Българинът нямаше как да не бъде помолен още веднъж да коментира победата си над световния номер 1 Джокович. Гришо сподели, че такъв успех няма как да не му дава увереност, но подчерта, че трябва да остане здраво стъпил на земята и да преследва целите си.

"Много е важно да знаеш, че на другия ден ти предстои нов мач. Тази победа ме кара да се чувствам щастлив, но в същото време все още не мога да осъзная напълно какво точно се случи. Просто трябва да го приема, а целта ми е да трупам още такива победи. Победата срещу Ноле ми дава увереност, но мисля, че също така е много важно да останеш здраво стъпил на земята", обясни Димитров.

21-годишният хасковлия, който на 16 май ще навърши 22, каза, че успехите му се дължат на здрави тренировки. Григор бе категоричен, че ако иска да успее, то трябва да бъде пределно концентриран и да преследва методично целите си. Той добави, че гледа да не мисли за големите очаквания към себе си, а просто иска да продължи да играе добре и да се опаси от контузии.

"Нещата се случват, когато трябва да се случат. През последните няколко месеца тренирах наистина много здраво в академията в Швеция в търсене на първата си голяма победа. Винаги искам да постигна още и още, но за да успее човек, трябва да бъде изключително концентриран в преследването на целите си", категоричен бе Григор Димитров.

За следващия си противник в Рим - Ришар Гаске, Гришо каза, че мачът с опитния французин, който го победи в миналогодишното издание на "Ролан Гарос", ще бъде много труден, но той го очаква с нетърпение.

Водещи

Най-четени