Григор играе довечера в Маями, Пиронкова стартира утре срещу Лурдес Лино 24.03 | 10:35

Най-добрите български тенисисти стартират участието си на силния турнир по тенис в Маями

От Краси Киров

Най-добрият българския тенисист Григор Димитров ще излезе за мача си от първия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Маями срещу украинеца Сергей Стаховски след 20:00 часа българско време, стана ясно от публикуваната от организаторите на надпреварата програма за деня.

При евентуална победа Димитров ще играе с поставения под номер 32 в схемата на турнира Хуан Монако (Аржентина), а ако преодолее и него в третия кръг може да срещне не кой да е, а Роджър Федерер, който е в неговия поток.

Първата ракета на България при жените Цветана Пиронкова пък вече разбра съперничката си във втория кръг от основната схема при дамите в Маями. 23-годишната пловдивчанка, която е поставена под номер 31 ще срещне испанката Лурдес Домингес Лино.

В първия кръг, 31-годишната Лино се наложи с 6:4, 6:7(7), 6:4 над холандската квалификантка Аранча Рус в изключително оспорван двубой.

В момента испанката е под номер 49 в световната ранглиста, а в единствената й среща с Пиронкова досега, българката се наложи над Лурдес Домингес Лино с 6:0, 3:0 и отказване на испанката на "Алианц Къп"в София през 2003 година.

Водещи