Григор Димитров влезе в основната схема в Маями 23.03 | 07:25

Българинът се наложи с 6:2, 6:3 над олимпийския шампион Николас Масу (Чили) във втория кръг на квалификациите

От Мариян Найденов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров влезе в основната схема на турнира от сериите "Мастърс" в Маями, след като се наложи с 6:2, 6:3 над олимпийския шампион Николас Масу (Чили) във втория кръг на квалификациите.

Срещата започна гейм за гейм и така се стигна до 2:2, след което обаче Гришо взе нещата в свои ръце, печелейки всички геймове до края на сета, за да затвори частта с 6:2 само за 27 минути игра.

Вторият сет бе много по-оспорван. При 2:1 в негова полза Димитров изпусна четири точки за пробив, след това Масу спечели подаването на българина и поведе с 3:2. Това явно ядоса Гришо и до края той не даде гейм на чилиеца, печелейки втория сет с 6:3, а с това и мача.

След тази победа Григор Димитров си осигури 26 точки за световната ранглиста и 7115 долара от наградния фонд.

Съперник на Гришо в първия кръг от основната схема ще бъде украинецът Сергей Стаховски, а мачът ще се играе в четвъртък.

При евентуална победа Димитров ще играе с поставения под номер 32 в схемата на турнира Хуан Монако (Аржентина), а ако преодолее и него, в третия кръг може да срещне не кой да е, а Роджър Федерер, който е в неговия поток.