Гришо: Всичко в играта ми се получава 14.02 | 07:45

"Определено направих много силен мач. Щастлив, че с Давиденко успяхме да зарадваме публиката с хубав тенис", каза българинът след победата над бившия номер 3 в света

От Мариян Найденов

Григор Димитровp продължи с чудесното си представяне на силния турнир в Ротердам (Холандия), след като записа втора победа и то постигната по категоричен начин над далеч по-опитен съперник - бившият номер 3 в света Николай Давиденко (Русия).

21-годишният хасковлия надигра руския ветеран в два сета - 7:5, 6:3, като по този начин затвърди отличните впечатления, оставени след успеха над Бърнард Томич в предишния кръг.

Така Гришо се класира за юбилейния си десети четвъртфинал в турнири на ATP, където ще срещне победителя от двубоя между Маркос Багдатис (Кипър) и Ришар Гаске (Франция). Любопитното е, че именно с Багдатис българинът си партнираше на двойки. Мачът между двамата е в четвъртък, а Гришо ще излезе отново на корта в петък.

След мача с Давиденко, Григор не скри радостта си от победата, а още по-щастлив бе той от играта и цялостното си представяне.

"Определено днес направих много силен мач. Винаги е трудно да играеш срещу толкова опитен противник и наистина съм много щастлив, че успяхме да зарадваме публиката с хубав тенис", каза Гришо в интервюто си на корта след края на двубоя.

"Дали настилката в Ротердам подхожда на играта ми? Ами дотук добре. Все още не съм загубил мач, така че да, засега ми подхожда. Засега всичко в играта ми се получава, определено се чувствам добре на тази настилка", пошегува се той.

Григор Димитров показа и уважението си към местната публика, сред която се развяваха и български знамена, която бурно го подкрепяше, а след края на мача го изпрати с бурни аплодисменти.

"Винаги се чувствам добре дошъл в Ротердам и искам да благодаря на зрителите, че остана до толкова късно, за да гледат срещата".

Водещи

Най-четени