Гришо: Очаквах тази победа 18.01 | 10:56

Осминафиналистът на Australian Open остава здраво стъпил на земята

От Мариян Найденов

Григор Димитров се превърна в първия български тенисист, класирал се някога за турнир от Големия шлем, след като пречупи 11-ия в света Милош Раонич в четирисетова гладиаторска битка на "Маргарет Корт Арина" в Мелбърн.

Съперник на Димитров във втората седмица на турнира ще бъде 62-ия в света испанец Роберто Баутиста Агут, който отстрани последователно Хуан Мартин дел Потро, а по-рано днес и Беноа Пер. 

След успеха над Раонич и достигането до осминафиналите Димитров показа, че остава здраво стъпил на земята, заявявайки, че за него това е поредната победа и в момента мисли мач за мач.

Гришо призна, че е надвил известния с бомбения си сервис Раонич много трудно, но добави, че канадецът ще има шанс за реванш, защото мисли, че двамата ще се срещнат още много пъти. 

22-годишният хасковлия добави, че няма как да не е доволен от класирането за първия осминафинал в турнир от Шлема и го приема като поредната важна крачка в кариерата си.

"Определено съм доволен, че спечелих този мач, но за мен това просто е още една победа. Мисля, че с Милош тепърва ще играем още много мачове", каза Димитров, за когото това бе втори успех над канадеца от три мача помежду им на ATP ниво (Гришо има още една победа над Раонич, но тя е на чалънджър през 2009 г. - б.ред).

"Достигането до втората седмица на турнир от Шлема е една от важните крачки в кариерата ми. Нещо, за което говорих доста в последно време", изтъкна Григор, добавяйки, че всичко това е в резултат на здравите тренировки с Роджър Рашийд, плодовете от които той тепърва ще бере.

"Тренирах много, написах си домашното и в известна степен за мен това е нещо очаквано. Чувствам се наистина много добре, навлизайки във втората седмица и мисля мач за мач", каза Димитров.

"Условията на корта не бяха леки - имаше малко вятър и въздушни течения. Определено не беше лесно. Милош е един от играчите с най-мощен сервис. Аз трябваше да бъда много търпелив и да използвам всяка възможност, която имах", обясни рецептата за успеха си Гришо.

Накрая българския талант бе запитан дали може да спечели титлата в Мелбърн, на което той смеейки се отговори така: "Това е много добър въпрос, на който ще отговоря следващата седмица".

Водещи

Най-четени