Гришо: Тук съм и заради публиката, а не само заради Олимпиадата 02.05 | 17:15

"Целият отбор сме готови и искаме да се класираме за по-горната група. В отбора има много добър дух. Надявам се, че в следващите мачове ще покажем повече", каза Григор Димитров

От Мариян Найденов

Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров започна с безапелационна победа участието си в Купа "Дейвис", разгромявайки с 6:1, 6:1 Флавио Дече (Албания), за да донесе победата на българския отбор, след като родните тенисисти поведоха с 2:0 на албанците и направиха третия мач на двойки протоколен.

Въпреки това дуетът ни, съставен от дебютанта Петър Трендафилов и рекордьора по участия в националния отбор Тодор Енев отнесе Флавио Дече и Рей Пелуши с 6:0, 6:2 за около 45 минути игра.

Гришо сподели, че мачовете с Албания не са били на кой знае какво ниво, като призна, че не е играл най-добрия си тенис, а просто колкото да победи. Все пак той каза, че е доволен от победата и се надява България да продължава все така. Димитров също така потвърди, че една от причините да реши да участва в Купа "Дейвис" е, че иска да играе на Олимпиадата в Лондон.

"Двата мача срещу Албания бяха на доста средно ниво. Определено не показах най-добрия си тенис, но играх толкова, колкото да спечеля. Все пак се радвам, че победих.

Целият отбор сме готови и искаме да се класираме за по-горната група. В отбора има много добър дух. Надявам се, че в следващите мачове ще покажем повече.

Днес на моменти определено не бях достатъчно концентриран и мача не бе кой знае колко оспорван, а може би това е и причината, поради която направих повечко непредизвикани грешки", коментира Григор Димитров след мача.

"Винаги съм подкрепял отбора и съм играл, когато имам възможност. Разбира се Олимпиадата е една от причините. Радвам се, че този път успях да играя за България. Винаги е хубаво, когато се върнеш у дома и това е едно от нещата, които ме мотивират да играя в Купа "Дейвис", както и подкрепата на публиката, а не само заради Олимпиадата. Наистина се чувствам великолепно тук", добави Гришо.

Попитан, дали ако се класира на Олимпиадата, би участвал в турнира на смесени двойки заедно с Цветана Пиронкова, с която в началото на сезон предизвикаха фурор на "Хопман Къп" в Австралия, Димитров отговори така: "Ако всичко е наред, защо не?"

20-годишният хасковлия каза няколко думи и за хората, които бяха дошли да подкрепят България на БНТЦ "Карлсберг" в Борисовата градина. "Не бях очаквал толкова хора да дойдат и да ме подкрепят през целия мач, дори и когато правех непредизвикани грешки", каза Гришо.

"Радвам се, че тенисът става все по-популярен и хората гледат този спорт. Относно обновеният Национален тенис център не искам да давам оценки, защото кортовете все още не са в готовия си вид, но когато всичко приключи, може да се превърне в доста добра база, в която малките деца да се развиват", добави първата ни ракета.

В заключение Григор каза, че за него няма значение на кое място в ранглистата на ATP, а най-важното е да играе добър тенис. "В момента около Топ 100 на ранглистата има доста състезатели, които показват добър тенис. Относно моето класиране в ранглистата - никога не съм се интересувал толкова много от точки, тъй като за мен е по-важно дали ще играя добре като цяло".