Гришо играе с Троицки в Базел тази вечер след 21:00 часа 23.10 | 10:21

Срещата между двамата ще започне не по-рано от 21:00 часа и ще може да бъде гледана в интернет, както и по Филм+

От Мариян Найденов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започва участието си на силния турнир в Базел (Швейцария) днес с мач срещу сърбина Виктор Троицки.

Гришо трябваше да стартира от квалификациите, но след отказването на няколко тенисисти, той имаше късмета да попадне директно в основната схема, където жребият му отреди Троицки за съперник в първия кръг.

Срещата между двамата ще бъде на Централния корт в Базел, което означава, че ще може да бъде гледана в интернет, както и по телевизия Филм+, която ще предава турнира. Балканското дерби между Григор и Троицки е под номер 4 в програмата за деня, което означава, че самият двубой ще започне не по-рано от 21:00 часа българско време.

Григор Димитров и Виктор Троицки не са се срещали досега. Букмейкърите сочат за фаворит сърбина, който в момента заема 32-о място в световната ранглиста - с 30 места над класирането на българина, но и Гришо също има своите шансове, като се има предвид, че тази година записа победи над доста по-именити съперници от Троицки.

При евентуален успех, 21-годишният хасковлия ще срещне във втория кръг Жулиен Бенето от Франция, който на старта се наложи с 4:6, 6:3, 6:3 над преминалия през квалификациите Андрей Кузнецов (Русия).

В потока на Григор Димитров е защитаващият титлата си местен любимец Роджър Федерер, с който българинът може да се срещне, ако запише няколко победи в Базел. Швейцарецът е единствения тенисист от т.нар. "голяма четворка", с който Гришо още не е играл, след като вече премери сили с Рафаел Надал, Анди Мъри, а съвсем наскоро и с Новак Джокович.

Водещи

Най-четени