Гришо почва с Багдатис в Рим, може да срещне Федерер на 1/4-финалите 11.05 | 15:20

Ако преодолее Багдатис, в третия кръг Димитров пък ще се изправи срещу победителя от двубоя между Сам Куери (САЩ) или Ришар Гаске (Франция)

От Мариян Найденов

Григор Димитров се превърна в звезда от световна величина само в рамките на 24 часа с изявите си на и извън корта. Това се случи след победата на българския талант над световния номер 1 Новак Джокович на Мастърса в Мадрид, а малко след това се появи и първото недвусмислено доказателство за връзката на хасковския левент с руската му колежка Мария Шарапова.

Сега Гришо ще се опита да затвърди отличните впечатления, които остави с играта си в испанската столиба и на започващия следващата седмица Мастърс в Рим, където 21-годишния хасковлия отново ще се засече с хубавата Маша.

Първото препятствие пред Димитров е добрият му приятел извън корта Марко Багдатис (Кипър). За българина това е дебютно участие в Рим, а при успех над Багдатис, Григор ще си осигури чек за 20 000 евро от наградния фонд и 45 точки за световната ранглиста.

Ако преодолее Багдатис, в третия кръг Димитров пък ще се изправи срещу победителя от двубоя между Сам Куери (САЩ) или Ришар Гаске (Франция). Възможен противник на Гришо на четвъртфиналите пък е легендата Роджър Федерер - единственият тенисист от т.нар. "голяма четворка", срещу когото българинът не е играл.

Гришо и Багдатис се познават много добре, като в свои интервюта и двамата са споделяли, че са добри приятели извън корта. Те са тренирали заедно, а също така са играли в тандем на турнири за двойки.

Това ще бъде общо пета среща между Димитров и Багдатис на ATP ниво, а българинът води с 3:1 победи в преките двубои, като единствената му загуба дойде на "Уимбълдън" през миналата година, когато хасковлията се отказа заради физическо неразположение.

Най-четени