Гръцки гранд поглежда към Валери Божинов 01.07 | 15:37

Панатинайкос проявява интерес към българина, твърдят медиите в Италия

От Константин Симидчийски

Българският национал Валери Божинов искрено се забавлява по време на лятната си ваканция, но футболната кариера на нападателя продължава да бъде обвита в неизвестност.

Бившият стрелец на Ювентус и Манчестър Сити е нежелан от клубния си тим Спортинг Лисабон, като не липсват и спекулации около бъдещата дестинация на Божинов.

През миналия сезон той игра като преотстъпен на Верона и Виченца в Серия Б, като нападателят не крие желанието си да остане на Апенините.

"Тутомеркатоуеб" обаче информира, че интерес към Божинов проявява един от големите колоси на гръцкия футбол - Панатинайкос. Грандът от Атина обмисля евентуален трансфер на българина, макар и засега да няма официална оферта към Спортинг.

Медията съобщава, че апетити към нападателя проявява и клубът от Серия А Болоня. Там обаче Божинов би имал изключително сериозна конкуренция в предни позиции, ако "рособлу" си осигурят национала Алберто Джилардино и за следващия сезон.

Преди време се появи информация, че Валери Божинов може да заиграе в испанския Еспаньол, но до развитие в тази посока така и не се стигна.

Водещи

Най-четени