Гуардиола очаква атакуващ Реал 28.04 | 14:45

"Не си представям Анчелоти да подреди състава си за защитна игра", отсече треньорът на Байерн

От iNews.bg

Старши треньорът на Байерн (Мюнхен) Хосеп Гуардиола даде пресконференция преди утрешния реванш от полуфиналите на Шампионската лига от 21:45 часа на стадион "Алианц Арена" срещу Реал Мадрид.

Германският шампион има да заличава пасив след поражението с 0:1 на "Сантяго Бернабеу" преди седмица, но наставникът на баварците е уверен, че съперникът няма да брани преднината си, а ще се стреми да спомогне за зрелището с атакуващ футбол.

"Франк Рибери е изключително важен за отбора. Срещу Вердер той игра с ярост, Франк се нуждае от тази своя агресивност и ние се нуждаем от това той да е яростен на терена. Той винаги се раздава и се бори докрай, затова феновете го обичат.

Рибери е един от най-добрите играчи в историята на Байерн и винаги се е представял по най-добрия начин, така че срещу Реал Франк ще ни е необходим изключително много", каза Гуардиола.

"Реал Мадрид е бърз отбор, така че когато загубим топката, ще трябва моментално да се прегрупираме. Целта е ясна – да отбележим повече от един гол.

Не мога да си представя, че Карло Анчелоти ще подреди състава си така че да запази резултата. Това не е логично и здравомислещо, така че ние ще се стремим да ги държим далеч от вратата ни", допълни наставникът на германския шампион.

Водещи

Най-четени