Гуардиола си тръгнал заради Росел, твърди Лапорта 12.10 | 14:17

Бившият президент отново нападна сегашното ръководство на Барселона

От Даниел Любомиров

Бившият президент на Барселона Жоан Лапорта за пореден път се изказа против новия началник на каталунците Сандро Росел, като този път го обвини в няколко некомпетентни действия, включително и за напускането на Хосеп Гуардиола.

Лапорта започна с това, че Росел искал да улесни агресивните фракции на феновете на Барса да се завърнат на "Камп Ноу". Според него дори има осъществена връзка между ръководителите и въпросните фенове.

Лапорта беше ревностен противник на въпросните фракции и нямаше никакъв толеранс срещу агресивните прояви на фенове. Самият той често ставаше жертва на малки отмъщения от страна на тези привърженици.

"Новите управници не спират да лъжат - всичко започна с изказването, че Барселона няма да съществува без Катар (фондация Катар, която е основен спонсор на каталунците).

Решението да назначат Виланова беше направено в пристъп на паника, а Гуардиола напусна, защото имаше сериозни размествания и неразбории в ръководството.

Общо взето, имаше хора на високи постове, които изобщо не се интересуваха от задълженията си, а президентът винаги беше зает с плетене на някакви други интриги за предишните директори", коментира Лапорта, преди да се насочи към темата за Лео Меси и да даде любопитен пример за доброто отношение на аржентинеца към съотборниците му.

"Меси има съвсем различен стил на проявяване като лидер. Той никога не се изтъква пред никого и никога не е претендирал за нещо. Единственият път, когато опита да упражни власт, беше когато му казахме, че ще разкараме Роналдиньо.

Тогава той настоя да привлечем Пике, защото Жерар се е грижел за него, докато са били играчи в младежките формации", завърши Лапорта.

Водещи

Най-четени