Гуардиола честити титлата на Реал Мадрид 22.04 | 09:39

Двамата треньори не спестиха думите си след края на "Ел Класико"

От Даниел Любомиров

Треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола демонстрира уважение към големия си съперник Реал Мадрид, който спечели "Ел Класико" с 2:1 на "Камп Ноу" и се доближи изключително много до титлата в Примера дивисион.

На "белия балет" са нужни само 6 точки от оставащите 4 кръга до края на сезона, за да стане и математически недостижим на върха, където в момента има 7 пункта преднина спрямо Барселона.

"Първо искам да поздравя Мадрид за победата и за титлата, която спечелиха днес", започна дългия си анализ на мача Гуардиола. "Справихме се добре, но загубихме много топки. След като получихме първия гол, се съвзехме и създадохме много шансове за изравняване.

При толкова емоции е трудно да се правят сериозни коментари, но мисля, че играхме добре, особено в началото на второто полувреме. Като цяло обаче не създадохме много положения и в завършващата фаза ни липсваха някои неща.

Сега е моментът да се съсредоточим върху Челси, защото продължаваме борбата в един турнир, който извисява играчите. Днес бяхме неефективни, като имахме повече положения срещу Мадрид, отколкото в предишни мачове.

Случва се понякога да липсва свежест в играчите, но да не забравяме, че те от 4 години участват във всички възможни надпревари. Като погледнем и съперника, ясно е защо се получи така. Но не мисля, че сме били по-слаби, защото освен двата гола, Виктор Валдес нямаше много работа.

Сега ни е тежко, но утре ще се съвземем и ще започнем да мислим бодро за предстоящия мач с Челси. И срещу тях, и в сегашния сблъсък показахме липса на ефективност, която ни костваше загубите. Това е част от играта, не можем да се правим, че всичко ни се получава като по компютър.

И преди сме имали падения като това, но играчите винаги са се вдигали и очаквам точно това да се случи за мача във вторник от Шампионската лига. От този двубой ще зависи изхода от сезона за нас", завърши Гуардиола.

Помощник-треньорът на Реал Мадрид Айтор Каранка отново замести Жозе Моуриньо на пресконференцията след победата в "Ел Класико" с 2:1 над шампиона Барселона, която позволи на "белия балет" да се откъсне със 7 точки на върха в Примера дивисион.

Каранка изглеждаше изключително щастлив от големия успех на "кралския клуб", а Специалния не пожела да наруши мълчанието си дори когато постигна най-значимата си победа, откакто пое Мадрид.

"Роналдо е най-добрият в света", коментира помощник-треньорът, визирайки автора на победния втори гол за "белия балет". Кристиано се възползва от единствения си истински шанс да щурмува вратата на Барса и да стреля в очертанията на рамката.

"Роналдо ни донесе Купата на краля миналия сезон, а сега ни доближава до титлата. Той е играч, който ни заведе на нови висини във футбола. И преди съм казвал, че той е най-добрият за мен."

С попадението си снощи Роналдо вече има 42 гола в Ла Лига и изпревари на първото място при голмайсторите архисъперника си Лео Меси, който има 41.

"Шампионатът не е решен", продължи още Каранка. "Остават още 4 мача. Това е плодът на всичките ни усилия през сезона. Ще продължим да работим както досега. Трите точки са изключително важни, защото краят е близо и те ни дават голяма увереност да продължим да се борим за титлата."

Водещи