Гъста мъгла затисна Сочи и обърка програмата на Олимпиадата 17.02 | 14:26

Две състезания бяха отложени за утре

От Мариян Найденов

От два дни над Сочи се стеле гъста мъгла, която вече сериозно обърка плановете на организаторите. Заради нея организаторите на Зимната олимпиада в руския град бяха принудени да отложат за утре две от състезанията при мъжете.

Става въпрос за масовия старт в биатлона и сноубордкроса. Биатлонът трябваше да се проведе още в неделя, но заради ниската видимост на трасето той на няколко пъти бе отлаган, включително и днес, като в крайна сметка надпреварата бе пренасрочена за вторник.

Очаква се заради неблагоприятните метеорологични условия да пропадне и днешният масов старт при жените, но за него все още няма официална информация.

Не така стои въпросът със сноубордкроса при силния пол, който първо бе отложен с няколко часа, в които организаторите се надяваха мъглата да се разсее, но след като това не се случи - състезанието също бе преместено за вторник.

То ще започне в 8:30 часа българско време, като заради нарушената програма надпреварата ще се проведе в съкратен вариант. Няма да има квалификации, а състезателите ще започнат битката за златото направо с елиминационни карания, като подредбата им в стартовете ще бъде в зависимост от класирането им в световната ранглиста.

Водещи

Най-четени