Да си припомним извънземните 81 точки на Коби Брайънт 23.01 | 18:54

Уникално видео с всички точки на Черната мамба в коша на Торонто Раптърс

От Иво Вецев

Снощи се навършиха 8 години от една от най-историческите вечери в НБА. НА 22-и януари 2006 година звездата на Лос Анджелис Лейкърс Коби Брайънт вкара космическите 81 точки в двубоя на своя тим срещу Торонто Раптърс.

Постижението е уникално за новата ера в НБА, особено с въвеждането на новите правила и европеизирането на американския баскетбол. Вечерите с 40+ точки за даден играч са все по-малко, а постижения от 50+ точки са почти немислими. До момента през сезона единствено Кевин Дюрант успя да запише подобен двубой.

Преди 8 години обаче Коби Брайънт направи немислимото и собственоръчно "превзе" играта и се подигра с всеки защитник на Торонто Раптърс.

№8 тогава вкарвраше от всяка позиция на корта, а освен това изпълни и цели 20 свободни хвърляния, които му донесоха допълнителни 18 точки. Играта му пък напомни, че в НБА все още е възможно един играч сам да спечели двубой.

Постижението му остава под №2 в класацията за най-много точки, като Уилт Чембърлейн е безспорният лидер със 100 точки в един мач - рекорд, който едва ли някога може да бъде подобрен, но Коби Брайънт показа, че няма невъзможни неща в "лигата на извънземните".

Видео от историческата вечер може да видите в Sporta.bg

Водещи