Далглиш заплаши да използва резервите срещу Челси 10.11 | 20:15

Шотландският мениджър на Ливърпул е крайно недоволен от факта, че 1/4-финалът за Карлинг Къп е насрочен едва 48 часа по-късно след мача с Манчестър Сити в Премиършип

От Константин Симидчийски

Мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш е крайно разгневен от факта, че неговият тим е длъжен да играе срещу Челси в 1/4-финалите за Карлинг Къп, едва 48 часа след предходния си двубой от Висшата лига с Манчестър Сити.

Хаосът в програмата бе причинен от предстоящия конгрес на профсъюзите, заради който полицията обяви, че няма как евентуален мач да се състои на 30 ноември (сряда), както бе предварително планирано. Това оставя и твърде малко време за възстановяване пред Ливърпул, след важния мач с Манчестър Сити във Висшата лига.

Далглиш от своя страна намекна, че с оглед на създалите се обстоятелства, той може и да няма друг избор, освен да пусне голяма част от своите млади и резервни футболисти срещу Челси.

"Срамно е, че в тези времена футболистите са задължени да излязат в ключов мач от Висшата лига, а само 48 часа по-късно да пътуват до Лондон за двубой от 1/4-финалите на Карлинг Къп", не скри раздразнението си Крал Кени.

"Разбирам защо мачът не може да се състои в сряда, но е задължение на футболните власти да потърсят различно решение на проблема. Ако те искат да обезценят своя собствен турнир, това вече си зависи от тях. Но и не бива да се сърдят, ако хората използват мачове като този, за да помогнат в развитието на своите млади футболисти", добави Далглиш, ясно намеквайки за намеренията си.

Водещи

Най-четени