Двама фаворити за наследници на сър Алекс 08.05 | 14:27

Дейвид Мойс и Жозе Моуриньо са имената, които се спрягат за нов мениджър на Манчестър Юнайтед

От Константин Симидчийски

Дългогодишният мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън обяви днес, че напуска поста си на "Олд Трафорд", което и слага край на легендарната ера на шотландеца в "Театъра на мечтите".

И редом с всички емоции, заобикалящи изненадващото оттегляне на легендарния специалист, остава така важният въпрос- кой ще наследи сър Алекс начело на новия английски шампион?

На този етап е твърде рано за конкретни информации по темата, но спекулации не липсват.

Най-често се споменават имената на двама специалисти, които могат да наследят Фъргюсън начело на Манчестър Юнайтед. Единият от тях е мениджърът на Евертън и негов сънародник Дейвид Мойс, докато другият е напускащият Реал Мадрид Жозе Моуриньо.

Отдавна се спекулира, че именно Дейвид Мойс може да наследи Фъргюсън начело на "дяволите". Шотландецът върши чудесна работа с ограничени ресурси начело на "карамелите", като от много време насам сър Алекс изпитва сериозни адмирации към своя по-млад сънародник.

Името, което обаче предизвиква далеч по-голяма шумотевица сред феновете, е това на Жозе Моуриньо.

Португалецът ще сложи край на своя тригодишен престой начело на Реал Мадрид, като вече е напълно ясно, че ще се завърне в английския футбол. Остава обаче един въпрос - начело на кой тим?

Упорито се спекулира, че Моуриньо вече е договорил своето завръщане в бившия си клуб Челси, като през лятото той ще бъде представен за втори път на "Стамфорд Бридж". Не се знае обаче, дали Жозе има подписан контракт със "сините", което е от сериозно значение в случая.

Около Жозе Моуриньо винаги се е твърдяло, че една от големите му мечти е именно да наследи сър Алекс Фъргюсън начело на Манчестър Юнайтед, а дали това действително ще се случи - вероятно скоро ще разберем.

Името на Антонио Конте също се споменаваше като евентуален наследник на легендарния шотландец, но на този етап италианецът ще продължи със страхотната си работа в Ювентус. Сред най-споменаваните имена бе това и на Хосеп Гуардиола, но каталунецът вече подписа договор с Байерн Мюнхен.

Водещи

Най-четени