Две промени в състава на "лъвовете" срещу Чехия 15.10 | 14:02

Занев се връща на левия бек, а Дяков - в средата на терена

От Даниел Любомиров

Две промени подготвя националният селекционер Любослав Пенев в титулярния състав за ключовия мач с Чехия утре.

Самият наставник каза днес сутринта на Летище София, че няма да променя схемата и стила на игра, но вероятно ще има няколко нови изпълнители в единайсеторката.

Със сигурност в защитата Петър Занев ще заеме мястото на левия бранител, а Йордан Минев се мести на типичния за него десен фланг. Това решение е взето с оглед на по-големия опит на Занев с представителния ни тим в сравнение с другите алтернативи - Михаил Венков и дебютиралия срещу Дания Илия Миланов.

Иван Иванов и Николай Бодуров остават непоклатими като централни защитници. Вратарският пост пък е за втория капитан на отбора Николай Михайлов.

Срещу Чехия на върха на атаката ще бъде капитанът Ивелин Попов, а Димитър Рангелов - отбелязал гола срещу Дания, ще остане на резервната скамейка. Вероятно в хода на мача могат да настъпят тактически промени, като "лъвовете" доказаха, че могат да демонстрират гъвкавост в движение, както се случи след изгонването на Бандаловски срещу Дания.

В средата на терена Георги Илиев ще застане пред Владимир Гаджев и Светослав Дяков, който се връща след изтърпяно наказание. Станислав Манолев ще дриблира по десния фланг, а Георги Миланов ще заеме поста на левия полузащитник. Срещу Дания халфът на Черно море изпълняваше дефанзивни функции, но сега ще се нагърби с повече плеймейкърски задължения.

Изборът на хората в средата на терена показва, че Любослав Пенев предпочита взаимозаменяеми играчи, които във всяка ситуация да се чувстват комфортно.

Самият Ивелин пък навъртя невероятен километраж срещу Дания и показа, че може да бъде полезен както в атака, така при защитните действия, когато се наложи повече движение и енергия заради оставането на нашите с 10 души.

Водещи

Най-четени