Бранител на чехите: Може би е по-лошо, че Бербатов няма да играе 15.10 | 10:06

Томаш Сивок не знае какво да очаква от българите след отсъствието на Берба

От Даниел Любомиров

Централният защитник на чешкия национален отбор Томаш Сивок сподели интересно мнение по въпроса за липсващата звезда на България Димитър Бербатов в селекцията на Любослав Пенев.

"Понякога е по-добре такива изявени звезди в атаката да играят, защото един защитник ще знае с какво си има работа", коментира бранителят пред чешкия сайт iDnes.

"Вероятно ще се получи както срещу Дания, когато Бендтнер не игра. Сега с българите няма да знаем какво да очакваме и върху кого да се съсредоточим, така че може да ни изненадат. В течение на мача обаче рядко се сещаш кой е срещу теб, просто се стараеш да му попречиш да вкара."

Сивок е категоричен, че проблемите, които Чехия имаше с Малта, показват, че групата е с изравнени възможности и че България ще бъде по-тежък опонент. Бранителят посочва, че нашият национален отбор има различен стил на игра, в сравнение с аутсайдерите.

"Малтийците разполагаха само с един техничен нападател, докато българите имат далеч повече добри футболисти. Така че в защита ще трябва да сме много по-внимателни, отколкото в предишния мач.

Сигурен съм, че ще бъде различно. България разполага с млади играчи, които много добре изграждат атаките си. Но предполагам, че ще се представят толкова добре, колкото ние им позволим."

Сивок отбеляза факта, че Чехия също няма изявена звезда в отбора си, по подобие на "лъвовете". Също така според него двата червени картона до момента, които инкасираха нашите футболисти ще им повлияят и психологически.

"Предполагам, че сега ще внимават повече, защото в три мача имаха два червени картона. Ние сме гледали записи на техните срещи, така че всеки от нас знае какво да прави на терена и какво да очаква горе-долу. До началото на двубоя ще продължим с видео разборите.

Ясно е, че трябва да преследваме задължителна победа, но дори и при равен резултат ще имаме своите шансове, защото квалификациите едва сега започват за нас. При реми и българите остават в играта."

Сивок определи очаквано Италия като най-качественият отбор в групата, но не можа да си спомни с колко точно са ни победили чехите в последния мач от квалификационен цикъл - болезненото 0:6 през 2001-ва година на същия този стадион Летна.

Накрая защитникът се пошегува, че ще е хубаво да победят българите с 5:0, но в крайна сметка най-важни са 3-те точки.

Водещи

Най-четени