Двойна победа в Русия донесе на Мерцедес първа титла във Формула 1 12.10 | 16:25

Люис Хамилтън спечели историческото първо Гран при на Русия, а Нико Розберг затвърди доминацията на Мерцедес с второто си място

От iNews.bg

Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън спечели първото в историята на Формула 1 състезание за Голямата награда на Русия.

Успехът на Мерцедес на чисто новата писта "Сочи Автодром" в руския курортен град бе двоен, след като съотборникът на Хамилтън - Нико Розберг се нареди втори.

Тази двойна победа пък донесе на германския автомобилен производител първа титла при конструкторите в "кралските гонки" три кръга преди края на кампанията.

Базираният в Бракли тим събра 565 точки, с което стана недостижим на върха три кръга преди края на шампионата. Втори с 342 точки е Ред Бул, а трети са Уилямс с 216.

Хамилтън пък се утвърди на върха в класирането при пилотите с 291 точки, повеждайки на Розберг със17 (274), а третото място заема пилотът на Ред Бул Даниел Рикардо със 199 точки.

Люис Хамилтън беше най-бърз на пистата в Сочи с време 1:31.50.744 час и записа четвърта поредна победа и общо деветата за сезона. На второ място на 13.657 секунди се нареди Розберг. Трети на 17.425 секунди завърши Валтери Ботас с Уилямс.

Успехът в Сочи бе под номер 31 в кариерата на британеца, с което той се изравни със знаменития си сънародник Найджъл Менсъл.

Подробности и снимки от победата на Люис Хамилтън в Русия вижте в Sporta.bg>>

Водещи

Най-четени