Денис Родман демонстрира отлично настроение преди Мача на звездите 05.04 | 16:29

Легендарният баскетболист не спря да се усмихва и шегува на първата си пресконференция в България

От Даниел Любомиров

Петкратният шампион в НБА Денис Родман не само ще бъде голямата атракция на HDI Мача на звездите този уикенд, но и ще играе ролята на старши треньор на един от двата отбора.

Днес голямата звезда в американския баскетбол и легенда на Чикаго Булс даде пресконференция, като на нея присъстваше и главният организатор на събитието в зала "Арена Армеец" Стефан Августинов.

Именно той със задоволство съобщи накрая, че Родман е приел предложението да наставлява един от двата отбора по време на Мача на звездите.

Иначе самият емблематичен баскетболист от близкото минало демонстрира отлично настроение по време на брифинга и сподели, че няма търпение да покаже на българските деца как се играе този спорт в НБА.

Както е известно, организиран е специален камп с участието на Родман, който е насочен към обучение на децата и ще продължи два дни.

Родман сподели и някои пикантни истории от личния си живот, докато е бил действащ баскетболист, като специално си припомни за времената, когато той самият е участвал в Мача на звездите от НБА.

Легендарният защитник заяви с усмивка, че е оползотворявал максимално времето, прекарано във Вегас, през този период от кариерата му.

Родман също заяви, че не му е било лесно да пробие до големия баскетбол, след като е тръгнал от гетото в Далас, но пожела и на българските си колеги да пожънат такива успехи.

"Беше ми много трудно, но се смятам за късметлия", добави бившият баскетболист.

Родман каза, че се вижда с бившия си съотборник Майкъл Джордан, защото живеят в един квартал, а миналата седмица е бил в Чикаго и се е видял с играчи от тима.

Инициативата на БФБаскетбол "Баскетболен Великден" ще стартира в събота като на Мача на звездите ще има деца от домове за сираци.

От БФБаскетбол обявиха, че няколко баскетболисти от водещите български отбори заедно с деца без родители ще посетят Южния парк на 14-ти април.

Водещи

Най-четени