Денис Родман не присъства на младежкия „Мач на звездите“ 06.04 | 21:42

185 точки си отбелязаха най-проспериращите млади баскетболисти

От Даниел Любомиров

След като днес не се появи на срещата си с председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, легендата на баскетбола Денис Родман не посети и младежкия "Мач на звездите".

Суперзвездата от НБА беше оправдан с часовата разлика по-рано през деня, когато се очакваше да се срещне с рекордьорката на висок скок, но не стана ясно защое е пропуснал мача на най-проспериращите родни играчи, който се проведе в "Арена Армеец".

Отборът, воден от Явор Аспарухов, надигра този на Любомир Минчев с 94:91 във вълнуващ сблъсък, който предложи на зрителите много качествени отигравания и висока резултатност.

За най-полезен играч бе определен Христо Господинов, който завърши с дабъл-дабъл – 12 точки и 11 борби.

Любопитен факт е, че Александър Везенков също не се появи в залата, въпреки че се очакваше да вземе участие в мача.

13 секунди преди сирената Деян Карамфилов бе точен от зоната за 3 точки и донесе драматичнаия успех на отбора с тъмни екипи.

За победителите най-резултатен бе Алекс Симеонов, който наниза 18 точки, а по 14 добавиха още Васил Бачев и Райко Дундалов, докато с 13 завърши Деян Карамфилов.

Дамян Стоянов вкара най-много (16) за тима, воден от Любомир Минчев, а 15 добави Тодор Захариев.

В турнира за стрелба от тройката победи Николай Стоянов от Евроинс Черно море.

При състезанието за атрактивни забивки играчът на Дунав 2007 Николай Николов спечели на финала срещу Алекс Симеонов от Левски.

Водещи

Най-четени