Деси Стоянова 7-ма на спринта в Банско, Ния Димитрова сдаде титлата 22.02 | 12:37

Победителка стана рускинята Юлиана Кайшева

От Даниел Любомиров

Една от младите надежди на България в биатлона при дамите - Десислава Стоянова - завърши на престижното 7-мо място в спринта на 7.5 км при девойките до Европейското първенство в Банско.

Деси Стоянова се представи достойно на Световното първенство преди седмици, като в спринта записа 24-та позиция, а в преследването остана 34-та. Сега Стоянова има всички шансове да гони дори подиума в преследването на 24-ти февруари при девойките.

Десислава можеше да се нареди доста по-напред в класирането днес, но направи 2 грешки в стрелбата, което не ѝ позволи да се пребори за някое от призовите места.

Тя финишира на 50.5 секунди от победителката Юлиана Кайшева от Русия, която сбърка само веднъж на огневия рубеж.

На втора позиция се нареди Лиза Тереза Хаузер от Австрия, за която това е втори медал от Европейското първенство след бронза в преследването преди два дни. Французойката Флориан Парис се добра до бронзовия медал с перфектна стрелба.

Стефани Попова се представи блестящо за България и завърши на престижното 13-то място след страхотно ски-бягане, което компенсира за 2-те грешки при последното посещение на огневия рубеж.

Ако не бяха те, Стефани със сигурност щеше да влезе в топ 10 на надпреварата, но дори така класирането ѝ може да се сметне за отлично постижение.

Европейската шампионка от 2012-та година Ния Димитрова завърши на 17-та позиция с 1 грешка на огневия рубеж и пасив от 1:54.5 минути спрямо новата златна медалистка в дисциплината.

Димитрова финишира 27-ма на спринта на Световното първенство преди близо месец в Обертилях.

Бетина Благоева завърши на 42-ро място с 1 пропуск, а Даниела Кадева приключи на 44-та позиция с 3 грешки.

Водещи

Най-четени