Краси Анев донесе първи медал за България от Европейското в Банско 21.02 | 15:15

Лидерът на националите грабна бронз пред родна публика

От Даниел Любомиров

Лидерът на мъжкия национален отбор по биатлон Красимир Анев за пореден път се представи блестящо през сезона и донесе първи медал за България от Европейското първенство в Банско.

Анев завърши на 3-то място в индивидуалния старт за мъже на трасето в българския зимен център и прослави страната ни, като за първи път ще се покачи на почетната стълбица.

Великолепните резултати на Анев през целия сезон до момента и специално на Световното първенство преди седмици бяха пренесени успешно в състезанието пред родна публика в Банско.

Краси Анев сгреши по веднъж в първата и последната стрелба и това му позволи да приложи много силно ски бягане, с което приключи с време 53:09 минути - 19 секунди пасив спрямо победителя Серхий Семьонов.

Украинецът направи само един пропуск при последното посещение на огневия рубеж, като по този начин изпревари шведа Тобиас Арвидсон, за когото остана сребърния медал, въпреки че беше перфектен в стрелбата.

Анев донесе първи медал за България от Европейското и продължи да оставя отлични впечатления с представянето си, както беше на Световното в Нове Место. Другият ас на националния отбор - Владимир Илиев - също се понрави и завърши индивидуалния старт на 9-та позиция.

Влади направи цели 4 грешки в стрелбата и това му попречи да се включи активно в борбата за подиума, което го и лиши от шанс за медал. Илиев - който е единственият българин, участвал на масов старт през този сезон - ще има шанс да стигне до отличие в спринта по-късно в турнира.

Друг български национал - Мирослав Кенанов - завърши на 25-та позиция с 3 грешки на огневия рубеж и изоставане от 3:12 минути. Иван Златев се нареди на 60-то място, след като имаше кошмарен ден по отношение на стрелбата и сътвори цели 9 пропуска.

Утре, 22-ри февруари, от 10:00 часа е насрочен спринтът при девойките до 19 години, а от 13:00 започва дисциплината при младежите.

Водещи

Най-четени