Дженсън Бътън спечели първата тренировка на Сузука, Фетел катастрофира 07.10 | 08:12

Пилотите на МакЛарън спечелиха спора със Себастиян Фетел, който направи грешка в края на тестовете и се блъсна в оградите

От Даниел Любомиров

Дженсън Бътън поведе в класирането след първата тренировка, а съотборникът му в МакЛарън Люис Хамилтън се нареди на втора позиция на пистата Сузука. Борещият се за втората си световна титла Себастиян Фетел се движеше трети до самия край на тестовете - на 0.456 секунди от лидера, но в последната си обиколка катастрофира.

Немският пилот на Ред Бул направи класическа грешка на първия завой Дегнер, след като изгуби контрол върху предното крило, усети, че задната част поема същата траектория и реши да завие по външната част на трасето, излизайки от идеалната траектория. Вместо това обаче колата излезе на чакъла и се спря в бариерите.

На четвърто място завърши Фернандо Алонсо с Ферари, следван от Марк Уебър с Ред Бул.

Като цяло тренировъчната сесия не бе особено емоционална и не бе изпълнена с много събития, до момента, в който световният шампион направи грешката си. Дженсън Бътън завъртя най-бързата обиколка на пистата - 1:33.634 минути с последния си опит, а Хамилтън остана зад него на нищожните 0.091 секунди.

Ферари прекара доста време в работа и изчисления по дъното на болида на Алонсо, който все пак успя да се доближи на 0.738 секунди от водача в подреждането и да подобри постижението на Уебър.

Водещи

Най-четени