Джокович - Вавринка и Ферер - Бердих на четвъртфиналите 19.01 | 16:10

Утре на кортовете в "Мелбърн Парк" излиза и Григор Димитров

От Мариян Найденов

Днес се изиграха първите осминафинални срещи в мъжката схема на Australian Open и станаха ясни имената на четирима от 1/4-финалистите.

За разлика от деня при жените, в неделя при силния пол нямаше изненади и фаворитите продължиха напред в турнира.

Защитаващият титлата си от миналата година Новак Джокович се поразкърши леко в мача си с италианеца Фабио Фонини, за да го затвори след малко повече от час и половина, давайки едва пет гейма на съперника си - 6:3, 6:0, 6:2.

За Ноле това ще бъде седми пореден четвъртфинал в Мелбърн, като в четири от случаите той е стигал и до титлата.

Следващият съперник на Джокович е Станислас Вавринка, който на осминафиналите елиминира испанския ветеран Томи Робредо след успех в три сета - 6:3, 7:6(3), 7:6(5).

Напред в Мелбърн продължава и номер 3 в схемата Давид Ферер даде сет на германеца Флориан Майер, но стигна до успеха след 6:7 (5), 7:5, 6:2, 6:1. За място на полуфиналите испанецът ще спори с Томаш Бердих, който елиминира Кевин Андерсън с 6:2, 6:2, 6:3.

Осминафиналните двубои при мъжете продължават утре рано сутринта българско време, като тогава на корта излиза и нашият представител Григор Димитров. Мачът му с испанеца Роберто Баутиста Агут е втори в програмата на "Маргарет Корт Арена" и се очаква да започне около 04:00 часа наше време.

Най-четени