Джокович и Федерер с победи, сърбинът продължава с рекордите 25.05 | 19:30

Световния №2 изравни постижение на Роджър, Дел Потро стои на пътя му в трети кръг

От iNews.bg

Световният №2 в мъжкия тенис Новак Джокович записа своята поредна победа под №41 във втория кръг на "Ролан Гарос". Сърбинът се наложи безпроблемно над Виктор Ханеску, който се отказа в третия сет при резултат 6-4, 6-1, 2-3 в полза на Ноле.

Благодарение на този успех Джокович изравни рекорда от поредни постижения на Роджър Фередер и легендата Бьорн Борг, които също имат по 41 поредни победи. Следващата цел пред сръбския тенисист ще бъде постижението от 42 победи, автор на което е Джон Макенроу. Иван Лендъл пък има 44, докато лидер в тази своеобразна класация е Гилермо Вилас с 46 поредни победи.

В опит да изравни Макенроу Ноле ще трябва да се справи с шампиона от Откритото първенство на САЩ през 2009-а година Хуан Мартин дел Потро, който също постигна победа днес и си осигури двубой срещу Джокович в третия кръг на втория за годината турнир от Големия шлем.

Поставеният под номер 25 Дел Потро победи Блаж Кавчич от Словения с 6:3, 6:2, 6:4 след малко повече от два часа игра.

Двамата са се срещали три пъти в своята кариера, като аржентинецът все още няма победа над намиращия се в изключителна форма Новак Джокович.

Напред в Париж продължава и носителят на 16 титли от Големия шлем Роджър Федерер, който нямаше проблеми срещу участващия с уайлд кард французин Максим Тейшейра, разгромявайки го с 6:3, 6:0, 6:2 за 84 минути игра.

Следващият съперник на Роджър Федерер ще бъде поставеният под номер 29 в основната схема на турнира Янко Типсаревич (Сърбия), който отстрани испанеца Пере Риба.

Давид Ферер, Янко Типсаревич, Гаел Монфис, Михаил Южни, Ришар Гаске, Стив Дарсис и други също преодоляха втория кръг на "Ролан Гарос" и продължават участието на кортовете във френската столица.

Водещи

Най-четени