Джокович иска да измести Надал от първото място в световната ранглиста 26.04 | 15:02

23-годишният сърбин иска да спечели Ролан Гарос за първи път в кариерата си и да измести Надал от първото място в световната ранглиста

От Мариян Найденов

Новак Джокович започва сезона на клей в родната си Сърбия тази сряда и се е прицелил в победа над Рафаел Надал на любимата му настилка. Ноле има причини да е толкова уверен, защото записа 24 поредни победи от началото на сезона, спечелвайки Откритото първенство на Австралия и турнирите в Индиън Уелс и Маями, където победи Надал на твърди кортове.

"Надал е най-добрият в света, той доминира на клей, но тази година аз играя срещу него с много по-голяма увереност", каза Джокович преди началото на турнира в Белград.

23-годишният сърбин иска да спечели Ролан Гарос за първи път в кариерата си и да измести Надал от първото място в световната ранглиста.

"За мен не е приоритет да продължа серията си от повече от 20 победи. Моите амбиции са далеч по-големи - да спечеля нов турнир от Големия шлем и да стана номер 1 в света.

Знам, че ще бъде трудно. Федерер и Надал обикновено ме чакат на полуфиналите, а тенисисти като Мъри, Ферер и Сьодерлинг винаги могат да ти развалят сметките", добави световният номер 2.

Джокович, който започва участието си в Белград срещу победителя от двубоя между Рубен Рамирес Идалго (Испания) и Андриан Унгур (Румъния), няма търпение да играе отново пред родна публика, след като пропусна миналогодишното издание на турнира заради болест. Той също така пропусна Мастърса в Монте Карло заради контузия в коляното, а Надал спечели рекордна седма титла.

"Надявам се, че много хора ще дойдат да ме подкрепят, защото това е рядка възможност да бъдем на едно и също място", каза Ноле.

Последният път, когато Джокович игра пред родна публика бе през декември миналата година, когато той помогна на Сърбия да спечели Купа Дейвис за първи път и оттам започна невероятния старт на сезона му.

Водещи

Най-четени