Роджър Федерер с трудна победа в Мадрид 05.05 | 08:48

Швейцарският тенисист имаше нужда от три тайбрека, за да сломи съпротивата на испанеца Фелисиано Лорес - 7:6(13) 6:7(1) 7:6(7)

От Мариян Найденов

Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер постигна много трудна победа със 7:6(13) 6:7(1) 7:6(7) над Фелисиано Лопес (Испания) в мач от втори кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид. Двамата тенисисти се раздадоха и сътвориха истински тенис спектакъл с много драма, напрежение и емоции. все пак Федерер успя да изтръгне победата, но за това трябваше да изиграе три тайбрека.

След равностойно начало на мача, швейцарецът успя да пробие сервиса на Лопес и поведе с 5:3 гейма. Федерер обаче не може да затвори сета, изпускайки цели 4 сетбола в сервис гейма си, позволявайки на Лопес да го пробие. До края на сета и двамата тенисисти пропиляха по няколко сетбола, за да се стигне до тайбрек и 13:13 точки в него, преди Федерер да затвори сета с майсторско изпълнен начален удар.

През втория гейм до пробиви не се стигна, а в последвалия тайбрек Фелисиано Лопес буквално отвя световния номер 3, давайки му само една точка, изравнявайки резултата в сетовете - 1:1.

В третата решителна част Федерер пропиля 4 точки за пробив при 3:2 в своя полза, след което отново се стигна до тайбрек, в който швейцареца показа по-здрави нерви и успя да изтръгне победата с 9:7, отразявайки и мачбол на Лопес.

В следващия кръг Федерер ще срещне французина Ксавие Малис, който отстрани Йен Хсун Лу (Тайван), побеждавайки го с 6:2, 6:2.

Водещи

Най-четени