Джон Хигинс спечели първия си мач в UK Championship 01.12 | 18:08

Магьосника от Уишоу победи Майкъл Холт, а Бари Хоукинс също продължава напред в Йорк

От Даниел Любомиров

Четирикратният световен шампион и трикратен победител в Шампионата на Обединеното кралство Джон Хигинс започна ударно с победа 6:3 над Майкъл Холт участието си в тазгодишното издание на втория по сила турнир в световния снукър.

Магьосника от Уишоу заслужи аплодисментите на феновете в знаменития Барбикан в Йорк със страхотен сенчъри брейк от 116 точки в третия фрейм. Иначе той поведе с 1:0 в мача след продължителна първа партия, в която с последното от многото си излизания на масата направи разчистване за 42 точки.

Майкъл Холт отговори с халф-сенчъри за 1:1, за да последва и великолепната серия от 116 на Хигинс. Съперникът му отново успя да изравни резултата при 2:2 и да се оттгели на почивка с повишена увереност, след което двамата отново си размениха по един фрейм за 3:3.

Хигинс излезе напред след халф-сенчъри, след което записа поредица от 75 точки - втората му по сила в срещата - за 5:3. В крайна сметка шотландският майстор на щеката спечели и оказалия се последен седми фрейм, за да затвори мача при 6:3.

Първият състезател, който се класира на осминафинал в Шампионата на Обединеното кралство, беше Бари Хоукинс. "Ястребът" (The Hawk) успя да надделее с 6:4 в атрактивен мач срещу азиатската надежда Лианг Венбо на другата телевизионна маса в Йорк.

Китайският ас успя да направи впечатляващ обрат в резултата от 1:3 до 4:3, но пък на свой ред допусна да загуби три последователни фрейма и напусна турнира.

Шампионът от Откритото първенство на Австралия Хоукинс направи сенчъри брейк от 101 в четвъртия фрейм.

Следващите мачове от деня са:

Стивън Магуайър - Фъргал О'Брайън и Динг Жунуи - Раян Дей от 16:00 часа българско време

Марк Селби - Майкъл Уайт и Греъм Дот - Мартин Гулд от 21:00 часа българско време

Най-четени