Поредно признание за организацията на PTC Victoria Bulgaria Open 30.11 | 14:41

Днес министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков прие в кабинета си на специална среща президента на Българската снукър федерация Олег Велинов и един от шефовете на Световната билярд и снукър асоциация Джейсън Фъргюсън

От Даниел Любомиров

Поредно високопоставено лице от Световната билярд и снукър асоциация похвали България за организацията на историческия първи професионален турнир - 4-тото събитие от Европейското турне на PTC (Players Tour Championship) Victoria Bulgaria Open.

Sporta.bg ви направи съпричастни на всичко най-интересно, което се случи в залите на софийския "Принцес" хотел и зарадва феновете на играта с ексклузивни видео интервюта с най-знаменитите майстори на щеката.

Още след края на надпреварата един от председателите на Световната билярд и снукър асоциация Брендън Паркър и пресаташето на централата Айвън Хършоиц отправиха поздравления към организацията на турнира и похвалиха българската публика.

Главният рефер Ейриън Уилямс пък похвали специално дебютиралите на голямо състезание български съдии.

Днес министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков прие в кабинета си на специална среща президента на Българската снукър федерация Олег Велинов и един от шефовете на Световната билярд и снукър асоциация Джейсън Фъргюсън.

"Радвам се, че в България се организират първенства от такъв висок ранг и че организационният комитет е добър. Играчите са на много високо ниво. Надявам се и в бъдеще да има такива състезания и сме доволни от работата на федерацията.

Заедно с голфа, снукърът е един от бързо развиващите се спортове в България. В бъдеще този турнир може да се проведе и в други градове като Пловдив и Варна. Благодарим за доверието и се надявам и на дългосрочно сътрудничество", каза министър Нейков.

Господин Фъргюсън допълни, че в 77 държави са изпратени снимки от големия турнир PTC Victoria Bulgaria Open и над 20 часа са излъчвани на живо по Eurosport. Турнирът е заснет професионално с 6 камери на HD резолюция от AMG.

Той изказа своята увереност, че ще се работи в насока за подкрепа на българската федерация. Подкрепя идеята за провеждането на турнира в други градове и обяви, че е доволен от организацията. Похвали и българската публика, която е била много страстна и е следила всичко с голям интерес.

Припомняме, че над 600 души наблюдаваха финала между Джон Хигинс и Джъд Тръмп в телевизионната зала "Диамант".

Атмосферата възхити четирикратния световен шампион Хигинс и той сподели, че подобни фенове го карат да иска да се върне в България.

Историческият първи шампион от турнира, проведен у нас - Джъд  Тръмп - пък заяви, че публиката го е мотивирала да се представя на високо ниво.

На срещата с министъра Олег Велинов потвърди думите си от многобройните си интервюта за Sporta.bg, че основният приоритет на Българската снукър федерация е изграждането на топ състезател, който да може да се мери с елита в спорта.

Той още веднъж подчерта, че се водят разговори с Международната федерация за провеждане на семинари с професионални треньори в България.

Припомняме, че българите сред мъжете и жените на провеждащото се в момента в София Световно първенство за аматьори, отпаднаха преди елиминационната фаза.

Напред към 1/16 финалите продължи пловдивският майстор на щеката Красимир Камешев, който се състезава сред мастърите в "Принцес" хотел.

Водещи

Най-четени