Димитър Бербатов започна серия от благотворителни мачове 29.05 | 08:05

Днес кампанията "Играй с мен" продължава със следващата си спирка - Ихтиман, където Бербатов и компания ще играят срещу местен сборен тим, воден от кмета Калоян Илиев

От Мариян Найденов

Димитър Бербатов започна поредната си инициатива, свързана с фондацията му. Нападателят на Манчестър Юнайтед участва в благотворителен мач в Стара Загора вчера. Срещата бе на малки вратички срещу аматьорският отбор "Сентрал" и се игра в спортен комплекс "Колодрума" в Града под липите.

Мачлето предизвика огромен интерес, като трибуните се бяха събрали около 1500 зрители. Те видяха цели 19 гола, като отборът на Бербатов победи с 12:7, като таранът на "червените дяволи" заби две от попаденията.

Срещата бе част от кампанията на Фондация "Димитър Бербатов" - "Играй с мен". Това бе втори ден от тази инициатива, след като в неделя нападателят на Манчестър Юнайтед се включи в два благотворителни двубоя срещу т.нар. "Отбор на сърцето" на терените на на RD Sport в Студентски град в София.

В първата Бербатов и компания застанаха срещу дамската част от "Отбора на сърцето", в състав: Мария Илиева, Елеонора Манчева, Симона Пейчева, Елица Тодорова и Екатерина Дюлгерова. Женската формация се представи достойно на терена, като срещата приключи с равен резултат 1:1. Във втория двубой отборът на Бербатов се наложи с 8:3 над мъжете Орлин Павлов, Ники Илиев, Играта, Георги Янев, Тома, Миро и Панайот от Биг Брадър и капитанът и главен селекционер на тима Лео Бианки.

В отбора на Димитър Бербатов, освен него се изявяват Александър Томаш, Тодор Кючуков, Александър Мирчев и Владислав Златинов.

Събраните средства от този мач, както и от останалите срещи, които предстои да бъдат проведени, ще бъдат дарени на фонда "Успелите деца на България" на Фондация "Димитър Бербатов".

Преди време Бербатов обяви предизвикателство под името "Играй с мен" към всички фенове на футбола от България да се изправя срещу техните отбори на малки вратички, като съперникът дарява средства за фондацията му, която помага на талантливи български деца.

Днес кампанията "Играй с мен" продължава със следващата си спирка - Ихтиман, където Бербатов и компания ще играят срещу местен сборен тим, воден от кмета Калоян Илиев.

Водещи

Най-четени