Димитър Бербатов награди младите таланти на България 31.05 | 21:59

"Трудните моменти ни помагат да станем по-силни", подчерта Митко пред децата

От iNews.bg

Най-добрият български футболист за последните години Димитър Бербатов награди младите таланти на България.

На церемония тази вечер в София фондация "Димитър Бербатов" поощри за трета година успели български деца.

"Трудните моменти, в какъвто съм и сега, ни помагат да сме по-силни и да продължим напред", заяви Бербатов при награждаването.

В област "Изкуство" статуетка, грамота и стипендия получиха Мартин Йорданов в категория от 1-ви до 4-ти клас, Анна Първанова - от 5-ти до 8-ми клас, Пламена Георгиева - от 9-ти до 12-ти клас. В същите категории, но в област "Наука", бяха наградени съответно Евгени Кайряков, Емилиян Рогачев и Румен Христов.

В областта на спорта в първите две категории - от 1-ви до 4-ти клас и от 5-ти до 8-ми клас, бяха наградени деца с постижения в плуването. Това са Петър Божилов от София и Георгия Кадоглу, която за трета година е носител на наградата.

В последната категория - от 9-ти до 12-ти клас, беше отличен Тодор Христов за постиженията му в кикбокса. Поощрени бяха и български деца, които посещават българско училище зад граница - Анабела Минкова от Лондон и Десислава Йорданова от Северна Каролина, САЩ.

За участие в социални проекти бяха наградени Биляна Андонова от София и Таня Ковачка от Великобритания - за това, че са инициатори на проекти, свързани с екология. Поощрителна награда получи и Николас-Александър Шрайв от Великобритания.

След връчването на наградите Димитър Бербатов раздаде автографи на желаещите деца.

Водещи

Най-четени