Димитър Бербатов преподписва с Юнайтед този месец 01.03 | 10:52

"Червените дяволи" задържат нападателя още 12 месеца

От Даниел Любомиров

Централният нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов ще продължи своя договор с английския шампион през този месец, твърди английският Independent.

Това ще сложи край на всички спекулации, които пращаха голмайстора на Премиършип всяка седмица в различен отбор.

Договорът на 31-годишния футболист изтича през юни, но клубът има право да поднови неговото споразумение за още година. Това ще стане през този месец, като по този начин Сър Алекс Фъргюсън ще може да разчита на Бербатов до юни 2013 година, освен ако някой клуб не предложи добра сума за неговите услуги през предстоящите два трансферни прозорци.

Контрактът все още не е подписан, но е сигурно, че в Юнайтед ще се възползват от клаузата в настоящият му договор. Повод за това твърдение е изказването на Сър Алекс преди мача с Аякс, в който Бербатов подаде за попадението на Юнайтед при загубата 1:2 от холандците.

"Мисля, че решихме този проблем - той ще играе при нас и догодина".

От началото на сезона се заговори, че централният нападател на Манчестър ще напусне шампиона, тъй като се превърна в 4-а опция в нападение след Уейн Рууни, Хавиер Ернандес и Дани Уелбек.

Очакваше се той да напусне, защото към него имаше силен интерес от Германия и Франция. Байерн Мюнхен, ПСЖ, Леверкузен и новобогаташите от Анжи Махачкала бяха сред най-големите мераклии за подписа на Бербатов, но той няколко пъти заяви, че е щастлив в Манчестър.

Въпреки че ще продължи своя договор, той и клубът могат да се разделят при подходяща оферта от друг отбор, която да задоволява и двете страни.

Бербатов не получава особено много игрово време през този сезон, въпреки че миналата година бе измежду най-добрите играчи на Юнайтед, превръщайки се в голмайстор на Висшата лига 20 попадения.

До момента българинът е започнал като титуляр в 5 мача, а в още 5 е влезнал като резерва. Въпреки малкото игрово време, той има 7 гола от 15 опита, което говори достатъчно за класата на нападателя.

В началото на миналия месец Бербатов заяви, че би се завърнал в националния отбор на България, въпреки че обяви на пресконференция през 2010 година, че няма да играе повече. Засега, обаче, той не се чувства готов да играе за родината. Очаква се той да получи повиквателна за контролата с Холандия на 26 май.

Водещи