Допингът притеснява най-много британския спортен министър 18.03 | 09:16

"Това е истински бич за съвременния спорт", заяви министърът на спорта на Великобритания Хю Робъртсън

От Константин Симидчийски

Министърът на спорта на Великобритания Хю Робъртсън сподели, че допингът е най-голямата заплаха за честността на Олимпийските игри в Лондон, които трябва да се проведат следващата година на Острова. Това стана на специалната анти-допингова среща, организирана от Световната спортна правна комисия на стадион "Туикенъм".

Според Робъртсън, корупцията и допинга са двата най-големи бича на съвременния спорт. "С наближаването на летните олимпийски игри, смятам, че допингът е най-сериозният проблем, с който организаторите ще трябва да се справят при провеждането на Игрите", заяви министърът на спорта на Великобритания.

"Не забравяйте, че 80 процента от необезпечените приходи, необходимите на Олимпиадата, се осигуряват срещу продажбата на билети. Ако хората, които купуват тези билети, започната да си мислят, че плащат тези големи суми срещу нещо, което не е честна спортна надпревара, тогава честта на Игрите би била загубена", каза още Робъртсън.

"Това е толкова просто и толкова сложно казано", добави той.

В сряда президентът на Световната анти-допингова асоциация (WADA) Дейвуд Хоумън уплаши делегатите на срещата, заявявайки че в момента голяма част от спортния свят се контролира от подземни престъпни групировки. "Говорих с господин Хоумън и мога да кажа, че това, с което се борим, е един много доходоносен бизнес за престъпните групировки", заяви Робъртсън.

Водещи

Най-четени