Драма в 94-ата минута донесе победа на Барселона 24.10 | 00:13

Каталунците обърнаха Селтик от 0:1 до 2:1

От Даниел Любомиров

Барселона за пореден път трябваше да изтормози феновете си и да ги накара да чакат до финалните мигове, за да се поздрави с победата. Този път "Камп Ноу" изстрада цели 94 минути, преди да види осъществяването на пълния обрат от 0:1 до 2:1 срещу Селтик.

Безумната радост в лагера на домакините донесе Жорди Алба, който засече отблизо центриране на далечната греда на Алексис Санчес от ъгъла на наказателното поле, за да останат 3-те точки в Каталуния.

В 19-ата минута "блауграна" демонстрира пословичната за този сезон слаба постройка в защита и инкасира нелеп гол от статично положение. При единствената контраатака на шотландците преди почивката се стигна до пряк свободен удар, а след центрирането от него Йоргос Самарас се извиси, за да стреля с глава. Топката се отби в гърба на Хавиер Машчерано и се оплете в мрежата на безпомощния Виктор Валдес, за да поведат изненадващо гостите - 0:1.

След няколко пропуска се стигна до чудесна триходова комбинация в 45-ата минута, след която Андрес Иниеста успя с удар от легнало положение да изравни резултата на 1:1. След почивката Барселона изпитваше много трудности да превземе крепостта на келтите, които се бяха окупирали пред собствената врата.

Чудеса от храброст през целия мач, но главно през второто полувреме, сътвори стража на "детелините" Фрейзър Фростър, който напълно отчая Алексис Санчес и най-вече Лео Меси. Изумителните му спасявания обаче не стигнаха за спечелването на точка, защото в 94-ата минута Жорди Алба засече в мрежата центриране от ъгъла на пеналтерията, за да донесе сладка победа на каталунския гранд.

В крайна сметка Барселона успя за пореден път да осъществи късен обрат и си донесе още 3 от домакинството си. Така "блауграна" се превръща в още по-убедителен лидер в класирането, след като има пълен актив от 9 пункта, а Селтик остава на второ място с 4.

По-рано през деня Спартак (Москва) записа първата си победа и си донесе първи 3 точки след успеха с 2:1 над Бенфика, който остава последен с 1.

Водещи

Най-четени