Един българин продължава напред на снукър турнира в София 15.11 | 23:24

Никола Кемилев ще се изправи срещу ирландеца Фъргал О'Брайян във втория кръг

От Краси Киров

Никола Кемилев със сигурност ще представя България в утрешния 2-ри кръг на големия турнир по снукър от сериите Players Tournament Championship.

Залите "Диамант" и "Рубин" на "Принцес" хотел в столицата отвориха врати за феновете на джентълменския спорт у нас и позволиха на зрителите да се докоснат до атмосферата на ранкинг турнир от висока класа.

В телевизионната зала "Диамант" пред около 200 зрители играещият треньор Братислав Кръстев загуби с 1:4 мача си от 1-ия кръг срещу полското дете чудо Каспер Филипиак.

Брандо, както е известен българинът, спечели първия фрейм с няколко мини-брейка и грешни отигравания на поляка, но след това отстъпи инициативата.

Повратен се оказа втория фрейм, който като че ли психически наклони везните в полза на Филипиак. Кръстев вкара дълга червена и след това постави изключителен снукър на съперника си, който цели 5 пъти не можа да се измъкне от неудобната ситуация.

След това обаче Брандо прояви липса на опит и се опита през борд да вкара друга дълга червена, която щеше да му спечели фрейма, но се оказа непосилна задача за него.

Оттам нататък господар около масата беше Филипиак, въпреки че не демонстрира огромния потенциал, за който призовават към внимание специалистите.

Никола Кемилев спечели убедително с 4:0 "българското дерби" от първата сесия мачове, като напълно съкруши Красимир Камешев.

Гари Стийл получи служебна победа с 4:0 заради непоявяване в България на Герит бай де Лай.

Мачовете Джъстин Астли - Дийн Годард и Митчел Ман - Джак Джоунс и Адам Уичеард Кайрън Уилсън също приключиха при резултати 4:0.

Един от най-атрактивните двубои се оказа този между дамата Риън Еванс и Ален ван дер Щеен, който приключи при 2:4 победа за белгиеца.

Това бе една от малкото маси, на които и двамата съперници се доближиха до халф-сенчъри брейк, а ван дер Щеен дори го постигна.

Водещи