Един от руските тимове продължи, друг отпадна 14.03 | 21:37

Зенит напусна битката в Лига Европа, но Рубин продължи напред

От Константин Симидчийски

Отборът на Зенит отпадна от битката за класиране на 1/4-финал в Лига Европа, след като днес руснаците постигнаха победа с 1:0 над швейцарския Базел у дома.

Това обаче не се оказа достатъчно за отбора на Лучано Спалети, който загуби първия мач с 0:2 и така напуска надпреварата, скоро след елиминирането на гранда Ливърпул.

Аксел Витцел отбеляза единствения гол в мача след 30 минути игра, извеждайки Зенит напред и давайки надежди на руснаците. Гостите от Базел завършиха мача и с човек по-малко, след като изгонен в 45' бе Диас, но дори и това не помогна на домакините да се класират напред.

В 86' чудесен шанс се откри пред Зенит, след като домакините получиха правото да изпълнят дузпа. Роман Широков можеше да вкара и да прати мача в продължения, но руският национал не успя да преодолее вратаря Зомер.

Междувременно Рубин Казан се класира успешно за 1/4-финалите, след като днес руснаците отстраниха след продължения испанския Леванте. Първият мач във Валенсия завърши при равенство 0:0, като това се повтори и на "Лужники" в Москва.

Така се стигна до продължения, където домакините показаха забележителна ефективност, бележейки два гола в испанската врата.

Соломон Рондон откри за Рубин след точно 100 минути игра в руската столица, а в 112' Владимир Диадюн реши всичко, бележейки за 2:0.

Така след отпадането на Зенит, Рубин се превръща в първият руски тим, осигурил си място на 1/4-финалите в Лига Европа. По-късно това може да стори и мултимилионният Анжи, който гостува на Нюкасъл в Англия.

Водещи

Най-четени