Елица Костова спечели българския мач в Майорка 17.02 | 20:02

Поражение във втория кръг обаче записа третата българка в турнира Диа Евтимова

От iNews.bg

Втората ракета на България Елица Костова се класира за 1/4-финалите на турнира на червени кортове в испанския град Майорка с награден фонд 25 000 долара.

Костова спечели в два сета двубоя си с друга българка - Мартина Гледачева, налагайки волята си с резултат 6:3, 6:2. По този начин тя се и реваншира на пловдивчанката за поражението си от нея в Италия през 2009 г.

В спор за място на 1/2-финалите Елица Костова ще спори с поставената под номер 1 в основната схема Анна Флорис от Италия, понастоящем намираща се на 168-а позиция в световната ранглиста на WTA. До този момент двете са се изправяли само веднъж една срещу друга, като тогава успехът бе за италианката.

С класирането си за 1/4-финал Ели Костова си осигури 14 точки за ранглистата, а при успех над Флорис ще добави още 10. Евентуална победа над италианката би отворилa пред българката и шанс за дебют в Топ 200 на световния женски тенис.

Турнирът днес напусна още една българка - Диа Евтимова, която претърпя загуба в три сета от поставената под №3 в схемата Ирина Курянович от Беларус - 6:4, 1:6, 6:7 (5). По този начин Евтимова си тръгва от Майорка със спечелени 8 точки за ранглистата на WTA.

Междувременно Елица Костова и Диа Евтимова спират участието си на двойки в надпреварата, след като българките допуснаха поражение от двойката Буриачок (Укр) / Курянович (Блр).

Водещи