Ели Костова приключи с участието си на турнира в Майорка 18.02 | 16:24

Втората ни ракета претърпя поражение от лидерката в основната схема Анна Флорис от Италия

От iNews.bg

Българката Елица Костова отпадна на 1/4-финалите на тенис турнира в Майорка с награден фонд 25 000 долара, след като втората ни ракета бе победена в два сета от водачката в основната схема Анна Флорис (Италия).

Намиращата се на 168-о място в ранглистата на WTA Флорис наложи волята си с резултат 7:6 (2), 6:2, с което и лиши Костова от възможността да се бори за място в Топ 200 на световния женски тенис.

Българката показа характер в първия сет, когато преодоля изоставане от 3:5 в полза на Флорес и доведе нещата до тайбрек, където обаче италианката бе безкомпромисна.

Вторият се различаваше изцяло от първия, а съпротивителните сили на Костова бяха далеч по-скромни, което и доведе до 2:6 в полза на Флорис.

На турнира на червени кортове в Майорка участие взеха общо три българки, като Елица Костова успя да запише най-добро представяне, достигайки до 1/4-финалите.

Третата ни ракета Диа Евтимова бе елиминира във втория кръг от поставената №3 Ирина Курянович, докато преминалата през квалификации Мартина Гледачева бе отстранена от Елица Костова, губейки в два сета българския сблъсък също във втория кръг.

Водещи