Емилия Йорданова остана 24-а в преследването на Европейското по биатлон 27.02 | 18:56

Българката не успя да подобри 16-ата си позиция от спринта, Дьол отново със злато

От iNews.bg

Най-добрата българска биатлонистка Емилия Йорданова завърши на 24-о място в преследването на 10 километра от Европейското първенство по биатлон. Йорданова не успя да подобри постижението си от вчера, когато завърши 16-а в спринта.

Със злато и днес се поздрави Жулиан Дьол от Германия, която изпревари Марине Болие от Франция и сънародничната си Надине Хорхлер. Германката триумфира и спринта ден по-рано.

Дьол допусна две грешки в стрелбите си. Тя сбърка при първата стрелба от положение легнал и втората стрелба от положение прав, завършвайки с време 34:54.1 минути. Болие не допусна нито една грешка на огневия рубеж, но изостана на 40.8 секунди от победителката. Хорхлер пък сбърка при последната си стрелба, което й коства по-предно класиране и изоставане от 1:13.3 минути от победителката.

Йорданова допусна две грешки при първата си стрелба от положение легнал. След това от положение прав не сбърка, но допусна нова грешка от положение легнал и цели три при второ си излизане за стрелба в позиция прав. Така с общо шест грешки тя завърши с време 40:08.6 минути, на 5:14.5 минути изоставане от Дьол.

Водещи

Най-четени