Красимир Анев с втори медал от ЕП по биатлон 27.02 | 13:34

Най-добрият български биатлонист Красимир Анев завоюва сребърен медал в преследването на 12.5 километра на Европейското първенство по биатлон в Риднаун-Вал Ридана

От Мариян Найденов

Най-добрият български биатлонист Красимир Анев спечели сребърен медал в преследването на 12.5 километра на Европейското първенство по биатлон, което се провежда в италианския зимен център Риднаун-Вал Ридана.

Това бе второ отличие за българина от първенството на Стария континент, след като Анев завоюва бронзов медал в индивидуалния старт, който се проведе на 21 февруари.

В днешния старт Краси Анев допусна само една грешка в четирите си стрелби и даде време от 39:53.8 минути, което бе с 18.1 секунди по-слабо от това на победителя Алексей Волков (Русия) и му отреди второто място.

Волков грабна титлата, въпреки че допусна две грешки в стрелбата, но с отлично бягане успя да изпревари Анев за златото. На трето място остана французинът Жан-Гийом Беатри.

В преследването на 12.5 километра стартираха още трима българи, които обаче останаха извън първите 30 биатлонисти. Мартин Богданов даде 35-то време, Владимир Илиев завърши 36-ти, а Мирослав Кенанов остана на 40-то място.

Днес е последният ден на Европейското първенство в Риднаун-Вал Ридана, след което българските биатлонисти ще пътуват за Световното първенство в Ханти-Мансийск (Русия).

Водещи