Жозе Моуриньо: Това е най-трудно спечелената ми титла 03.05 | 11:47

Реал Мадрид си осигури 32-ра титла, след като победи с 3:0 Атлетик Билбао на „Сан Мамес" снощи

От Краси Киров

Щастливият наставникът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо сподели, че да триумфира в Примера Дивисион му е било най-трудно в сравнение с останалите му успехи.

Реал Мадрид си осигури 32-ра титла, след като победи с 3:0 Атлетик Билбао на "Сан Мамес" снощи и запази непреодолимата си преднина от 7 точки пред Барселона, два кръга преди края на шампионата.

Кариерата на Моуриньо до сега е много успешна. Той е ставал по два пъти шампион на Португалия с Порто, на Англия с Челси и на Италия с Интер. Въпреки това смята, че титлата в Испания е най-трудно постигнатата в кариерата му.

"Печелил съм шампионския трофей в Португалия, Англия и Италия, но в Испания ми беше най-трудно. А преди съм печелил титлата дори в последния мач от сезона. Никой не ни е давал подаръци.

Играхме футбол на високо ниво. Сега е време да празнуваме. Тези играчи го заслужават. Цялата страна видя това и никой не може да оспори факта, че заслужаваме титлата.

Посвещавам успеха на всеки, който ни помогна да стигнем до тук и на всеки, който я изстрада", заяви португалският специалист пред Real Madrid TV.

Водещи