Жозе Моуриньо пое вината за загубата в "Ел Класико" 19.01 | 08:19

Хосеп Гуардиола настоя, че битката с Реал не е приключила

От Краси Киров

Наставникът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо прие вината за загубата от Барселона.

Късно снощи в първата порция "Ел Класико" за тази година, каталунците взеха победата с 2:1 на "Сантяго Бернабеу" след като изоставаха с 0:1 през първото полувреме с попадение на Роналдо.

След това обаче защитниците Пуйол и Абидал донесоха преднината на европейския шампион преди реванша на "Камп Ноу" другата седмица.

Жозе пое философски вината за поражението. В същото време неговия опонент Хосеп Гуардиола настоя, че битката с Реал не е приключила защото има реванш следващата седмица на "Камп Ноу"

"Винаги разбирам какво се случва при феновете, но никога не ги слушам - преди и след мача. Отговорността за тази загуба е моя. Победата има много бащи, но загубата само един. Аз съм във футбола от много време и това го разбирам. С такива допуснати голове при статични положения не можем да бием Барса," заяви Жозе след мача  

"Всички бяхме радостни и празнувахме след финала за Купата миналата година, но сега аз съм единствения родител," добави Моуриньо.  

Португалският футболист Пепе игра като полузащитник в този мач и отново показа колко груб може да бъде. Пепе си изкара жълт картон в началото на мача, а 20-ина минути преди края настъпа Лионел Меси по ръката, докато аржентинеца бе на земята. Това остана незабелязано от съдията. Моуриньо сподели пред журналистите, че Пепе би трябвало да бъде наказан.  

"Не видях какво точно направи Пепе. Трябва да го видя отново. Иначе той се справи перфектно със своята задача. Ако наистина има такова изпълнение то това е наказауемо със сигурност."

Всички отново гледаха играта на Кристиано Роналдо, който успя да вкара хубав гол в началото на мача, но след това остана леко изолиран.  

"Според мен Кристиано бе най-добрият играч в нашия тим. Сблъсъкът все още е отворен и имаме мач на "Камп Ноу" - труден мач, ако не и много труден," завърши Моуриньо.

В другия щаб Хосеп Гуардиола отхвърли твърденията, че неговия тим има голяма преднина и предпочита да мисли за предстоящия двубой от Примера Дивисион.

"Знаех, че трябва да отбележим, но битката не е приключила. Реал винаги се бори до край. Сега ще се фокусираме върху предстоящия си двубой след 4 дни," заяви Гуардиола.  

Гуардиола говори и за нарушението на Пепе, което е останало незабелязано, но всички в съблекалнята са говорили за него.

"Пепе? Играчите си говориха за това, но аз не съм забелязал какво се е случило. Изглежда, че ще се види ясно по телевизията," добави Гуардиола.

Барселона има домакински мач през уикенда срещу Малага, докато Реал гостува на Атлетик Билбао.

Водещи

Най-четени