За какво мечтае Григор Димитров 12.06 | 11:00

Талантът разкри коя е голямата му цел

От iNews.bg

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е считан за един от най-големите таланти, като той започна да оправдава големите очаквания към себе си.

През тази година той вече спечели две титли - в Акапулко и Букурещ, а сега пред него е любимият му сезон на трева, който за него стартира с турнира в Куинс, Лондон.

Григор е поставен под номер 4 в основната схема на надпреварата, а на старта се справи с представителя на домакините Джеймс Уорд. Днес 23-годишният хасковлия излиза за мача си от третия кръг срещу французина Едуар Роже-Васлен.

13-ият в света българин даде интервю за медийния гигант Sky Sports, в което говори за очакванията и целите на една от любимите си настилки.

Гришо разкри голямата си цел, а именно да стане член на "Уимбълдън", като най-лесният начин някой да бъде допуснат в елитния тенис клуб е да спечели едноименния турнир. Димитров вече е правил това при юношите, но голямата му мечта е да триумфира с титлата и при мъжете.

"Бих казал, че целта ми е да стана член на Уимбълдън по възможно най-лесния начин, а той е като запиша седем победи", каза Димитров.

"Наистина вярвам, че това е възможно, но също така смятам, че трябва да правя нещата стъпка по стъпка. всеки път, когато изляза на тревата на Уимбълдън чувствам положителни вибрации. По принцип се чувствам много добре в Англия.

В крайна сметка спечелих надпреварата при юношите (2008), така че разбира се за мен е мечта да спечели и истинския турнир - при мъжете. Защо не?", попита първата ни ракета.

"Ще се повторя, но пак ще кажа, че Уимбълдън е много специален за мен. Винаги е забавно да отваряш нова страница и да преживяваш нови неща.

Сезонът на трева започна и вече няма да има прах по сака или клей по обувките. Всеки е доволен от това. Мисля, че така се сменя цялата атмосфера. Ние пътуваме много и знаем, че следва тревата и всичко е много различно. Играта е съвсем различна, изисква се съвсем друга настройка за мачовете.

Тревата винаги ми е въздействала положително, независимо дали съм се чувствал след или не съм играл добре. На лицето ми винаги се появява усмивка щом стъпя на корта", завърши Григор Димитров.

Водещи