Заубер представи новия C30 във Валенсия 31.01 | 12:58

Отборът от Ф1 представи болида преди старта на официалните тестове за новия сезон

От Краси Киров

Отборът на Заубер показа новия болид C30, с който ще се състезава в шампионата на Формула 1 през този сезон. В тима се надяват новата кола да бъде по-бърза и да направи тима постоянен представител в зоната на точките.

Швейцарският тим вдигна тази сутрни завесата от болида на пистата във Валенсия, където утре започват официалните тестове. Техническият директор на тима Джеймс Кей сподели на представянето:

"Нашате цел тази година е разработката на новия болид C30 да съдържа най-добрите неща от C29 като елиминираме слабите точки."

Новата кола включва напълно нов интергриран дифузьор. Страничните въздуховоди са изваяни по-агресивно през раздиаторите, които са вертикални. Отборният шеф Петер Заубер заяви, че се надява новия C30 да прогресира през целия сезон.

"Искаме ди финишираме в зоната на точките и да подобрим класирането си при конструкторите," заяви Заубер.

"2010-та беляза нашата 41-ва година, която беше много трудна. Никога преди това не сме срещали такива проблеми с издръжливостта на болида, но успяхме да се справим през втората част от сезона. Сега ще реализираме някои добри структурни промени. Назначаването на Джеймс Кей за технически директро вече ни носи плодове.

От Заубер потвърдиха, че системата КЕРС, която ще изпозлват ще бъде доставена от Ферари. Пилотите на тима през този сезон са Камуи Кобаяши и Серхио Перес.

Водещи

Най-четени