Лотус Рено представи източника си на надежди за 2011 - R31 31.01 | 14:14

Златисто-черният красавец бе показан в питлейна във Валенсия

От iNews.bg

Надеждите на Лотус Рено за добро представяне във Формула 1 през сезон 2011 се крият под златисто-черни одежди. Тази сутрин британският тим показа пред пресата своето последно отроче - R31, който събуди възхищение с легендарните за Лотус цветове.

Машината бе подкарана за първи път от Виталий Петров в базата в Енстоун през миналата седмица, а утре отново руснакът ще седне първи зад волана при старта на тридневните тестове на испанска почва. Съотборникът му Робърт Кубица пък ще поеме щафетата в останалите два дни до края на тестинга.

Като част от по-важните нововъведения в R31 може да се спомене наличието на V-нос, като далеч по-радикално спрямо останалите изглежда въвеждането на т.нар. "pull rod" окачване, което бе определено като "истински смело" от техническия директор Джеймс Алисън.

Подобно на Ферари, Лотус Рено запазва предното си крило от миналата година, докато задното такова е без централна подпора. Вертикалните плоскости слизат до дифузьора и са заоблени, което също може да се забележи при Ферари.

От Енстоун също така обявиха, че бившият състезател на Испания Рейсинг Бруно Сена ще се присъедини към Ромен Грожан, Ян Харуз, Хо-Пин Тун и Файруз Фаузи в екипа от тест и резервни пилоти на Лотус Рено.

Новото име и цветове на Рено е в следствие на осъществената сделка с "Лотус Груп" след края на миналия сезон. Шефовете на тима решиха и да продължат да залагат на новобранеца Виталий Петров, чието бъдеще бе обект на множество спекулации през 2010 г.

В крайна сметка руснакът парафира нов контракт за още две години, с което и ще получи шанс да продължи да усъвършенства уменията си във Формула 1. Свързван с евентуално преминаване в Рено бе бившият световен шампион Кими Райконен, който обаче предпочете да продължи кариерата си в Световния рали шампионат.

Водещи

Най-четени