Защитник на Барселона стори невъзможното 21.02 | 17:35

Ерик Абидал се завръща в игра, след като преди година претърпя трансплантация на черен дроб

От iNews.bg

Защитникът на Барселона Ерик Абидал отново ще играе футбол. Макар и допреди година това да изглеждаше невъзможно, след като французинът бе подложен на трансплантация на черен дроб, днес приказката на Абидал към завръщане в игра официално завърши с хепиенд.

Ден след поражението от Милан в Шампионската лига, Барселона получи възможно най-добрия подарък. Ерик Абидал получи зелена светлина да се завърне на терена, след като от известно време насам провеждаше тренировки с първия тим на каталунците.

Бившият футболист на Лион не е играл футбол от месец февруари 2012 година, когато стана ясно, че той ще се нуждае от трансплантация на черен дроб. Проблемите на французина бяха в следствие на случилото се година по-рано, когато от черния му дроб бе отстранен тумор, а няколко месеца по-късно Абидал взе участие във финала на Шампионската лига с Манчестър Юнайтед.

През месец април Абидал се подложи на тежка интервенция, като един от неговите братовчеди влезе в ролята на донор. Тогава бившият френски национал бе с опасност за живота, като никой дори не помисляше, че е възможно той да се завърне към футбола.

Упоритостта и смелостта на Ерик Абидал обаче не го отказаха от играта, като постепенно французинът стартира индивидуални тренировки, преди да получи разрешение да тренира със съотборниците си пред декември. Постепенно се стигна и до днешния 21 февруари 2013 година, когато защитникът вече е на разположение на треньорския щаб на Барса.

През уикенда Барселона посреща Севиля на своя "Камп Ноу", като именно тогава може да се осъществи и дългоочакваното завръщане в игра на Ерик Абидал. Ако това се случи, то със сигурност трибуните на 98-хилядното съоръжение ще изригнат както никога досега.

Водещи

Най-четени