Защо Млад спортист номер 1 на България обърна гръб на родината? 14.11 | 10:59

Изповедта на Ния Димитрова

От Даниел Любомиров

Ния Димитрова е най-талантливата млада българска биатлонистка, определяна за наследница на великата Екатерина Дафовска, когато през 2012-та година стъпи на европейския връх при девойките.

Шампионката Димитрова бе избрана за Млад спортист номер 1 на България за изминалата година, но преди няколко месеца, дни след края на сезон 2012/2013, тя шокиращо обяви, че иска да не се състезава за България – а за Словения.

Sporta.bg даде трибуна на най-талантливата млада биатлонистка, не за да може тя да разкрие мотивите си за това тежко решение – те са ясни. В Словения има перфектни условия за развитие на един спортист.

Димитрова сподели всичките перипетии, през които е минала през последните месеци и за тежкото наказание, което е получила – тя няма да участва в нито едно състезание през този сезон, нито ще има шанса да се бори за олимпийска квота за Игрите в Сочи 2014.

"Дано някой ден отново да ми се случи да съм на върха. Тогава пак ще си пея химна на България, дори в друга държава под друг флаг", споделя Ния.

Интервюто с Ния Димитрова - Млад спортист номер 1 на България за 2012-та година - четете в Sporta.bg

Водещи

Най-четени