Златан: Световното без мен не струва да се гледа 20.11 | 10:40

Въпреки злобата си шведът похвали Кристиано Роналдо

От Краси Киров

Двете големи звезди от вчерашните баражи изразиха своето мнение след втория решителен мач. Португалия отстрани тима на Швеция с общ резултат 4:2 като всичките голове отбелязаха именно Кристиано Роналдо и Златан Ибрахимович.

Нападателят на Пари Сен Жермен обаче се изцепи след двубоя, че Световното първенство няма да бъде интересно без неговото участие и по-добре да не го гледате.

Злобата на Златан е ясна след като отбора не се класира за второ поредно първенство, а той едва ли ще се състезава на следващото през 2018 година, когато ще бъде на 36 години.

"Сигурно това ми беше последния опит да играя на Световно първенство. Едно нещо е сигурно – Мондиалът без мен не струва да се гледа, така че няма за какво да го чакате", заяви Ибрахимович.

Шведът поздрави Португалия и разкри, че разочарованието е огромно.

"Поздравления за Португалия, но и двата отбора заслужавахме да достигнем до Световното първенство. Разочарованието, разбира се, е голямо сега, защото участието в Бразилия ще си остане мечта за всички в националния отбор.

В същото време Кристиано Роналдо изравни Педро Паулета като най-добър реализатор в историята на националния тим.

"Рекордите не са приоритет за мен. Няма какво да доказвам на никого, върша си работата и давам своите отговори на терена," започна Роналдо след което похвали Ибрахимович.

"Златан е фантастичен играч и е най-голямата звезда на Швеция, но аз не се конкурирам с него. Аз играя за моя отбор.", каза още героят за Португалия.

Двамата засвидетелстват огромно уважение един към друг. Това доказва и видеото, в което Златан аплодира хеттрика на Роналдо.

Водещи

Най-четени